O klubu

logo-zok-7-font-calibri-ver3Ženski odbojkarski klub Šoštanj deluje vse od leta 1994. Smo edini klub, ki se v naši dolini in širši okolici, ukvarja s kolektivnim ženskim športom, ki se prizadeva ne samo za razvoj na odbojkarskem področju, ampak spodbuja naša dekleta k vsem športnim aktivnostim, šolstvu, vzgoji in druženju.

Sprva je bila ženska ekipa odbojkarskega kluba Topolšica združena s moško ekipo, treningi so potekali v isti dvorani, prav tako je bilo enako tudi predsedstvo, skupne finance in turnirji. V sezoni 1992-93 se je ženska ekipa ločila od OK Topolšica in ustanovila svoj samostojni ženski odbojkarski klub Kajuh Šoštanj. Prva ženska odbojkarska ekipa pa je skupaj zaigrala leta 1985.

Naše mlade članice, ki pridno sodelujejo pri vseh naših akcijah in se redno udeležujejo tako treningov kot tekmovanj na državni ravni, so naša najlepša prihodnost. Klub želi omogočiti ustrezne pogoje dela in možnost napredovanja v športu, ki ne krepi samo telo, temveč spodbuja tudi timsko delo in duha ter posledično doseganju dobrih rezultatov.

V naše vrste vsako leto vstopi povprečno 20 otrok, ki z nami ostanejo skozi vsa svoja obdobja šolanja. V letošnji sezoni nas je že prek 60. S svojim delom poskušamo mladim spodbuditi ljubezen do odbojke, ne samo znotraj naše občine, temveč tudi širše. V klubu si prizadevamo za prepoznavnost dolgoročnosti našega dela in uresničitvi naših zastavljenih ciljev, ki bi omogočila otrokom, da doživijo pravljico, ki jo mi preprosto imenujemo – odbojka.

grb-obcine-sostanj2

Komentiraj